همکاری با شرکت پارس کنسولت

قصه‌ی این همراهی از یک دغدغه‌ی مشترک آغاز شد. دغدغه‌ی توسعه‌ی پایدار و حفاظت از منابع آب و خاک.

آیا تا به حال یک کارگاه تولید لباس یا منسوجات پارچه ای دیدید؟

در کارخانجات تولید لباس و منسوجات پارچه ای و کارگاه ها به دلیل تولید به صورت انبوه، معمولا از روش های برش با ابزارها و الگوها به نحوی استفاده می شود که دورریز پارچه ها بسیار زیاد است. یا حتی در خیاطی های کوچک و خانگی که لباسها دستی برش داده می شوند باز هم این مشکل وجود دارد؛

انبوهی پارچه ی نو که دورریز هستند.

به لطف فضای مجازی تقریبا خیاطی نیست که نداند می توان با این پارچه ها محصول تولید کرد. پس چرا همه این کار را نمی کنند؟ پرسش خوبیست و پاسخ به آن می تواند بخشی از فضای لندفیل های زباله را آزاد سازد، برای عده ی کثیری کسب و کار درست کند، از آلودگی هوا ناشی از سوزاندن زباله ها بکاهد، و بسیاری فواید دیگر.

همه این کار را نمی کنند چون شرایط آنرا ندارند. طراحی و فروش محصول خودش یک بیزینس است که اغلب آدم ها ترجیح می دهند آنرا به صورت متمرکز روی محصول خود انجام دهند. مثلا یک مانتوفروشی علاقه ای ندارد از ضایعات برش پارچه هایش عروسک ساخته و بفروشد. اما همین کار می تواند چند خانواده را مشغول به کار کرده و هزینه هایشان را تامین نماید.

سال نود و پنج وقتی درحال ساخت یک مستند با موضوع اقتصاد سبز به سفارش وزارت رفاه بودیم، از یک کارخانه ی تولید حوله تصویربرداری کردیم. با دیدن انبوهی کیسه از برش های حوله در گوشه ی حیاط کارخانه این سوال برایمان پیش آمد که این حجم خورده ریزه ی حوله ی با کیفیت قرار هست کجا برود؟ با پیگیری پرسش مان به پاسخ رسیدیم. ضایعاتی هایی برای خرید به کارخانه مراجعه کرده و به قیمت بسیار نازلی آنها را خریداری نموده و در نهایت به الیاف خردشده برای داخل تشک و بالش تبدیل می کنند.

به نظرمان کار خوبی بود چرا که از دفن آن جلوگیری می شد. همین مسئله جرقه ای شد برای تحقیقات بیشتر و مواجه شدن با نتایجی که در عین شگفت انگیز بودن، غم انگیز نیز بود.

بسیاری از ضایعات الیاف کارخانجات و تولیدهای کوچک و خانگی از مراکز دفن زباله سر در می آوردند یا در محل های حاشیه شهرها و شهرک های صنعتی سوزانده می شوند. این درحالیست که پارچه هایی که از آنها صحبت می کنیم بسیار گرانقیمت و باکیفیت هستند.

پرسش بعدی این بود : چه می توان کرد؟

با همراهی همان کارخانه ی تولید حوله در سال نودوهفت، صدها عدد در چهل نوع محصول از ضایعات حوله ای تهیه کردیم که تمامی آنها مناسب بازار و قابل فروش بودند. بخشی از آنرا فروختیم اما برای ادامه و گسترش کار با مشکل نبود سرمایه مواجه شدیم.

از همان زمان تا کنون، این کار به عنوان یک کسب و کار اسکیل پذیر و سودده در ذهن ما هست و آماده ایم که هر زمان شرایط برای راه اندازی آن فراهم گردد، شروع کنیم. در تمام این سالها در حد توان به صورت محدود این کار را انجام داده و در هر موقعیتی با فراهم شدن اندکی سرمایه، بخشی از ضایعات را به محصول تبدیل کرده ایم.

امسال با همراهی شرکت پارس کنسولت تعدادی از این محصولات تهیه و برای دانش‌آموزان روستاهای استان کهکیلویه‌و‌بویراحمد ارسال شد.

این کار با همراهی شما می‌تواند ادامه داشته باشد….

بیشتر بخوانید داستان لباس‌ها ….

بیشتر بخوانید داستان پارچه ها ….

راه‌های ارتباطی:

ایمیل : info@earthhour.ir

تلفن دفتر :  02122035700

واتساپ : 09351063407

لینکدین ساعت زمین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا