کمپین ساعت زمین، یک کمپین موفق در سطح بین‌المللی-کشورهای فعال

کمپین ساعت زمین در سال 2007 در سیدنی، استرالیا آغاز شد. ایده‌ی اولیه‌ی این کمپین توسط صندوق جهانی حیات وحش (WWF) استرالیا مطرح شد و به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت.

کشورهای فعال در کمپین ساعت زمین:

این کمپین سالهاست تقریباً در تمام کشورهای جهان برگزار می‌شود. هر ساله میلیون‌ها نفر از سراسر دنیا در این رویداد شرکت می‌کنند و با خاموش کردن چراغ‌ها، نمادی از تعهدشان به مبارزه با تغییرات آب و هوایی هستند.

برخی از کشورهای فعال در این کمپین علاوه بر استرالیا، کانادا و فیلیپین که در مطالب پیشین به آن‌ها اشاره شد، عبارتند از:

  • کشورهای اروپایی: آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، انگلستان و بسیاری از کشورهای دیگر در اروپا هر ساله با برگزاری رویدادهای مختلف، به این کمپین می‌پیوندند.
  • کشورهای آسیایی: هند، چین، ژاپن، کره جنوبی و کشورهای جنوب شرق آسیا نیز از جمله شرکت‌کنندگان فعال در این کمپین هستند.
  • کشورهای آمریکای شمالی: علاوه بر کانادا، ایالات متحده نیز با برگزاری رویدادهایی در شهرهای بزرگ، به این کمپین می‌پیوندد.
  • کشورهای آمریکای جنوبی: برزیل، آرژانتین و مکزیک از جمله کشورهای آمریکای جنوبی هستند که به این کمپین توجه ویژه‌ای دارند.
  • کشورهای آفریقایی: بسیاری از کشورهای آفریقایی نیز با وجود چالش‌های موجود، به این کمپین می‌پیوندند و تلاش می‌کنند تا آگاهی مردم را در مورد تغییرات آب و هوایی افزایش دهند.
  • کشور ایران: ایران نیز همچون بسیاری از کشورهای دیگر، در کمپین جهانی ساعت زمین مشارکت فعال داشته است. خاموشی نمادین بناها، برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری، کمپین‌های رسانه‌ای، مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد، برخی از این اقدامات در ایران بوده است. هرساله در تاریخ این رویداد یعنی آخرین شنبه ماه مارس، در ایران روشنایی برج میلاد به مدت یکساعت به صورت نمادین خاموش می‌گردد.

عوامل مؤثر بر مشارکت کشورها:

  • سطح توسعه‌یافتگی: معمولاً کشورهای توسعه‌یافته به دلیل آگاهی بیشتر مردم و دسترسی به فناوری، مشارکت فعال‌تری در این کمپین دارند.
  • شرایط آب و هوایی: کشورهایی که با مشکلات ناشی از تغییرات آب و هوایی مانند خشکسالی، سیل و افزایش دمای هوا روبرو هستند، معمولاً به این کمپین حساس‌تر هستند.
  • فرهنگ و آداب و رسوم: فرهنگ و آداب و رسوم هر کشور بر نحوه مشارکت مردم در این کمپین تأثیرگذار است.
  • حمایت دولت و سازمان‌های غیردولتی: حمایت دولت‌ها و سازمان‌های غیردولتی از این کمپین، نقش مهمی در موفقیت آن دارد.

این فهرست تنها شامل برخی از کشورهای فعال در کمپین ساعت زمین است و بسیاری از کشورهای دیگر نیز به این کمپین می‌پیوندند. برای اطلاع از آخرین اخبار و رویدادهای این کمپین در هر کشور، می‌توانید به وب‌سایت رسمی ساعت زمین یا صفحات اجتماعی آن مراجعه کنید.

تیم ساعت زمین” با الهام از این کمپین از سال 2015 فعالیت خود را در ایران آغاز نموده است؛ با اعتقاد به اینکه انجام اقدامات عملیاتی می‌تواند فارغ از شعارزدگی به نتایج مثبت منتهی گردد، طرح‌های بسیاری را آغاز نموده یا در دست اقدام داریم.

تیم ساعت زمین متشکل از اساتید برجسته‌ی دانشگاه، فعالین صنعت، رسانه، محیط زیست و سایر تخصص‌ها، در نگارش و اجرای برنامه و استراتژی پایداری، پروژه‌های مسئولیت اجتماعی، تحول دیجیتال، مشاوره و بهبود شرایط کسب و کار، در کنار شرکت شما خواهد بود.

راه های ارتباطی:

ایمیل: info@earthhour.ir

تلفن دفتر: 02122035700

واتساپ: 09351063407

لینکدین ساعت زمین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا